NOVICE    O NAS    GALERIJA    KONTAKT


Športno društvo Kobansko Kamnica je bilo ustanovljeno leta 2000 iz čistega dolgočasja. No, in iz pristnega prijateljstva seveda.

Potem, ko nas je sedem takrat aktivnih košarkarjev zaključevalo bolj ali manj uspešno kariero, smo se odločili, da se mora prijateljsko druženje nadaljevati tudi v naslednjih letih. Saj bi izredno pogrešali večere, ko smo po vsaki zmagi ali porazu do jutra praznovali in razglabljali o naših košarkarskih mojstrovinah, ob tem pa ušpičili še marsikatero neumnost.
Porodila se je ideja in ker je Kamnica potrebovala vsaj eno bolj aktivno športno društvo, smo se odločili, da vsaj trikrat letno k rekreaciji vzpodbudimo prebivalce Maribora in okolice. Urban, eno najbolj priljubljenih izletniških točk Maribora, smo želeli narediti privlačno tudi pozimi in številnim kolesarjem.
In še sami nismo mogli verjet, ko je na našo prvo prireditev, Zimski vzpon na Urban 2001 prišlo preko 1000 udeležencev. To nam je dalo krila in tako vsako leto priredimo tri, zdaj že tradicionalne prireditve:

Zimski vzpon na Urban - v februarju
S kolesom po Kobanskem - v maju
Gremo na Urban (na sladki mošt in kostanje) - v oktobru


Krajani Kamnice poznajo tudi našo prireditev >ŠD Kobansko Kamnica Kamničanom za veselo leto ___<, ko v januarju gostimo zanimivo gledališko komedijo za vse krajane. Zastonj.

Vse to počnemo iz čiste ljubezni do svojega kraja in ker si želimo, da bi bila Kamnica prijazen kraj, v katerem se dogaja marsikaj zanimivega.

Danes nas po naših aktivnostih prištevajo med najaktivnejša in najbolj uspešna društva v kraju. Želeli bi si, da nas bi finančno podprla tako KS Kamnica in Športna zveza Maribor, ki še vedno le opazujeta naše uspešne prireditve.

Zato pa se lahko iz srca zahvalimo vsem pokroviteljem in prijateljem, ki nas podpirajo skozi vsa ta leta. Brez vas, ne bi bilo vseh teh fantastičnih prireditev! Na več kot 20-ih organiziranih prireditvah smo se spoprijateljili s številnimi udeleženci, ki prihajajo na naše prireditve. In na to smo še posebej ponosni!

Najlažje je, da pridete na katero izmed naših prireditev in nas boste najbolje spoznali!

Se srečamo v Kamnici ali na Urbanu!

Športno društvo Kobansko Kamnica
Kamniški breg 2
2351 Kamnica

Email: info@kobansko.si

DŠ: 83810471
TRR: 04173-0000665614 pri Nova KBM


Predsednik: Ahac Pinter
Tajnik in blagajnik: Manolito Kasipovič
Člani: Ahac Pinter, Tinka Pinter, Robi Bračič, Jani Senekovič, Neja Šoster, Bogdan Fluher, Jasna Mak, Manolito Kasipovič, Jože Trefalt, Darko Pukl, Mateja Valh, Dejan Valh, Tanja Hajdnik, Igor Movrin, Aleš Prapertnik, Boris Marinič, Izak Pučko, Rene Hajnžič, Lah Kristijan, Jan Pukl, Anja Srienc, Karin Čuš, Nino Hajdnik, Martina Kelemina
Častni člani: Ivan BračičŠportno društvo Kobansko _ Kamnica | Kamniški breg 2 | 2351 Kamnica